Forum www.netowepogaduchy.fora.pl Strona Główna www.netowepogaduchy.fora.pl
pogaduchy do poduchy
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepisy dla tumanów kuchennych
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.netowepogaduchy.fora.pl Strona Główna -> Przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiedzma




Dołączył: 25 Kwi 2008
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 19:04, 13 Lip 2009    Temat postu:

Ale z was gaduly Wink Weszlam na temat o przepisach , a czytam dyskusje ;P
Londonerko ty noga nie jestes, sos pesto czy jak tam , potrawki z kurczaka.... hmm...do tej pory o istnieniu czegos takiego nie wiedzialam ;P
Moj gwozdz programu:
Makaron spagetti aldente
baby szpinak (swiezy)
piers z kurczaka
sol, pieprz, sos oxo cebulowy

Piers pokrojona w kostke i przyprawiona do smaku wrzucam na patelnie i obsmazam. W szklance robie sos w/g przpisu na puszce. Makaron zasmazam razem z trzema garsciamy listkow szpinaku. Makaron na talerz, do tego podsmarzony kurczak i sosem polewam Wink

To sie nazywa proscizna ;] Embarassed
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiedzma




Dołączył: 25 Kwi 2008
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 19:17, 13 Lip 2009    Temat postu:

Londonerka napisał:
Słuchajcie...jeszcze jedna prościzna. Wczoraj wypróbowałam. Proste jak drut.

Przygotować wszystko jak do kopytek (gotowane ziemniaki, mąka, jajko), ale nie kroimy kopytek, tylko formujemy małe placuszki i smażymy jak naleśniki z obu stron.
Pycha!



Ja takie placuszki obtaczam w bulce tartej i wtedy smaze, do srodka mozna dodac kawaleczki sera zoltego i danie podac z zasmazona kapusta kiszona i mamy danie wykwintne Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mamamija
Administrator



Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 497
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:40, 13 Lip 2009    Temat postu:

a ja szpinaku nie znoszę buuu, jest coś zastępczego zamiast?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiedzma




Dołączył: 25 Kwi 2008
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:55, 13 Lip 2009    Temat postu:

alez wlasnie on taki z mlodych listkow jest dobry ;D Ja tez nie znosze szpinaku, ale z makaronem lekko przysmazony jest pyszny Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mamamija
Administrator



Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 497
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:25, 13 Lip 2009    Temat postu:

akurat hehe:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Londonerka




Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Londyn

PostWysłany: Pią 21:49, 08 Sty 2010    Temat postu:

wiedzma napisał:
Londonerko ty noga nie jestes;)

Wiedźma, nie zgadzam się... po prostu bazuję na prościznach. Oto kolejny PROŚCIUTKI przepisik, który wypróbowałam, jak nas odwiedziliście (Maniu opowiadałam Ci o tym):
jest to przepis na - mięsko ( schab , szynka lub inne gatunki mięsa np.pierś z indyka )
.... rewelacja .... łatwe w przyrządzeniu ,smaczne, kruche ... soczyste

Oto przepis:

Schab lub pierś z indyka (2kg)
2l wody
1/3 do 1/2 szkl. soli (wedle smaku oraz rodzaju kawałka mięsa, jeśli kawałek jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej jeśli jest to bryłka mięsa np łopatka to można dać więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaska łyżeczka pieprzu naturalnego
1/2 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
4 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
inne przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, kolendra , majeranek oraz inne wedle własnego uznania

Wykonanie:
WIECZOREM wodę wymieszać ze wszystkimi przyprawami i majonezem (ja mieszam trzepaczką, wtedy majonez rozbija sie na takie małe kuleczki). Całość zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodajemy kawałek mięsa. Doprowadzić do wrzenia i pogotować 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mięso w garnku przykrytym pokrywką na cała noc. RANO znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie wyjmujemy mięso i...gotowe.

Jakieś pytania?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czula




Dołączył: 27 Maj 2023
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:45, 27 Maj 2023    Temat postu:

musze poczytać ten wątek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.netowepogaduchy.fora.pl Strona Główna -> Przepisy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin